Valitse puhtain

Olen ollut oikea lisäaineiden suurkuluttaja – selviytymiskeinona on mennyt funlughtia, cristal lightia, calorie free –tuotteita.. lista on loputon. Viime joulukuussa tuli yhtenä viikonloppuna hörpättyä varmaan 3l Pepsi Maxia ja muutama Redbull siihen päälle ja seuraavana maanantaina mulla oli niin hirvee vatsakipu, että päätin lopettaa ainakin niiden latkimisen siltä makoilulta. Vesi on paras janojuoma (ja juoma), mutta pientä lipsumista sattuu silloin tällöin ja seurauksetkin hetilailla nähtävissä: turvottaa, kivistää, kerää nestettä.. joten parempi on yrittää pysyä kokonaan erossa.

Itse olen sulkenut aina silmät ja todennut, että parempi kun ei edes katso pakkausselosteeseen sen koommin, pistää suukkiin vaan. Espanjassa viimeistelyjen ohessa mietin, että pitäisiköhän olla huolissaan, kun kaikki napit tulee kokonaisina pihalle – mikään ei siis imeydy. Kun olen perusruokavaliostani karsinut pienellä tsempillä kaiken turhan, yhtälailla sama pätee nyt ravintolisiin. Mulla on nyt käytössä Puhdas+ Capsit ja ne ei sisällä laktoosia, gluteenia, sokeria, suolaa, tärkkelystä, maissia, soijaa ja jotkut myöskään hiivaa tai makeutusaineita. Valmistuksessa ei käytetä ylimääräisiä ainesosia, kuten säilöntä-, väri- ja pintakäsittelyaineita. Tänä päivänä ihmisillä on jos minkäkin sortin allergioita, kuten itsellänikin varsin yleinen laktoosi-intoleranssi. Se on jopa yläasteikäisenä tutkittu, että multa puuttuu koko geeni, jossa hajottavat entsyymit piilee. Lekuri kertoi tuolloin, että se ei joko koskaan vaivaa – tai sitten ilmenee todella pahana. Tietenkin tapahtui jälkimmäinen, mutta onneksi nykyään sietää vähän paremmin. Gluteenille varmaan kaikki on yliherkkiä, jotka ei sitä juurikaan syö. Viime kesänä mentiin Tampereen karsintojen jälkeen erääseen paikalliseen pizzeriaan (Nupun mukaan SUOMEN PARHAIMPAAN) ja jälleen oli vatsa niin kipeä että veti kaksinkerroin enkä ole sen jälkeen pystynyt pizzaa syömään (tämä luettavaksi ehkä hyväksi asiaksi).

Nyt kuitenkin ennen kuin lähtee tarina lentoon, niin osallistu arvontaan: käy tykkäämässä Suomen puhtaimmista ravintolisistä Puhdas+ Capsin facebook-sivustolla! Kaikkien tykkääjien kesken arvotaan 25.6. (päivää ennen kuin olen ¼ satavuotias) kolme 129 €:n arvoista tuotepakettia.puhdsa

Tuotteita on saatavilla laajasti ympäri maan hyvinvointi- ja luontaistuotekaupoista, apteekeista ja suurimmista tavarataloista. Tässä vielä listaa näistä herkuista:029
Saccharomyces boulardii
Niin hieno nimi! Probiootti, joka kestää paremmin vatsahappoja kuin monet maitohappobakteerit, eli pääsevät sinne suolistoon tasapainottamaan. Etelän reissulla sitä onnistuu aina hankkimaan jonkin pöpön, joten näillä suojautumaan, ettei tarvitse sitä rake-paukkua ottaa (14-vuotiaana olin Turkissa vanhempien kanssa lomalla ja matkaopas kertoi että sikäli mikäli pöpö iskee, niin rakeshotti vilkkaasti naamaan. Tottakai minä sen sain ja voin kertoa ettei se rake raakana mitään herkkua ollut, mutta lähtipä tauti!).

Vihreä kahvipapu-uute
Luin aikoinaan jenkki-artikkelin tästä hittituotteesta laihdutuksen tueksi ja koska silloin sitä ei Suomesta löytynyt mistään kolkasta, piti New Yorkissa käydessäni tietenkin hommata sitä testiin. Vaikuttava aine on klorogeenihappo, joka  estää glukoosin vapautumista elimistössä sekä lisää maksan aineenvaihduntaa. Näiden pitäisi estää ylimääräisen rasvan imeytymistä elimistöön ja edistää rasvan palamista. Vihreän kahvipavun pitäisi myös vähentää näläntunnetta. Ehkä siksi mun -20kg on ollu niin kivutonta. :)

Melatoniini
Killeri, jos on lieviä nukahtamisvaikeuksia! Mua on kyllä siunattu unenlahjoilla, pystyn nukkumaan missä vain, milloin vain, mutta aikaeroista toipumiseen, tai ainakin sitä nopeuttamaan olen käyttänyt.

Kalakollageeni- ja tyrnimarjajauhevalmiste
Nyt on valmiste, jolla saadaan iho näyttämään kiinteämmältä, sileämmältä ja kimmoisammalta. 25 vuoden iässä elimistö alkaa menettää kykynsä tuottaa uutta kollageenia, joten omalta osaltani päivät alkaa olla luetut; kollageenin puute johtaa useisiin ihon ikääntymisen merkkeihin, kuten ryppyihin ja pigmenttiläiskiin (pitäkää pisamani erossa tästä). Parempi siis ’suojautua’ ennenaikaiselta vanhenemiselta jo nyt, ettei sitten pääse 50-vuotiaana sanomaan, että olisi pitänyt aloittaa 25-vuotiaana.

Ubikinoni
Täytyy myöntää, että on niin hienoja valmisteita, että jouduin itsekin vähän perehtymään (mitä wikipedia ei tiedä, sitä ei ihminen tarvitse). Ubikinoni on siis rasvaliukoinen molekyyli, jota esiintyy elimistön kaikissa soluissa ja näin ollen tärkeä energian muodostuksessa.

D-vitamiini
Niin tärkeä meille navan asukeille, kerrankin on markkinoilla D-vitamiini kunnon pitoisuuksilla (125 μg)! Ei liene tarvetta heti tuplata määrää ja säilyy purkkikin pidempään. Parasta näissä vaikkakin mitättömältä kuulostaa, on eriväriset korkit! Tyhmempikin erottaa mikä on mikin pelkästä kannesta, kun lisäravinnelaatikkoa availee. :)

kuva(5)

Kohta on iho-kaikki kunnossa ni ei tarvi kuviakaan enää modailla.

Yksi vastaus artikkeliin ”Valitse puhtain”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *