Missä olit kun…

Yhdestä läheisimmistä ystävistäni tuli juuri Äiti<3. Kävin tiistaina katsomassa 5 päivän ikäistä poikasta ja eihän siinä meinannut silmiään uskoa, että sitä on niin pieni. Kyselin tietty heti kaikkea typerää, kun että mistä sinä nyt tiedät että sillä on juuri maha kipeä ja että onko se urbaani legenda totta, että oman lapsen kakka ei haise? (Ei kuulemma haise, ajatteleekohan oma äitini samoin minusta:)). Monttu auki toljotin sitä vastuun määrää. Olen mieltänyt itseni todella nuoreksi (mitä olen), kunnes luin City-lehdestä Tiia Rantasen ”18 faktaa, jotka saavat sinut tuntemaan olosi vanhaksi”:

1. Vauvat, jotka syntyivät MM-kultavuonna 1995, täyttävät tänä vuonna 20 vuotta.
Muistan jopa ko. ottelun ja kuinka veljeni pyysi äitiä kirjoittamaan Den glider inin sanat paperille ja seuraavana päivänä ei tarhassa muuta laulettukaan.

2. Britney Spearsin ja Justin Timberlaken erosta on 12 vuotta
Olin ala-asteen 4. luokalla kun Baby one more time oli hitti täälläpäin. Hauskaa kun nyt kerta muistellaan, niin tulee mieleen vaatekombo joka mulla oli melkein päivittäin. MicMacit ja skeittikengät alkoi olla kaikilla. Onko tänä päivänä vielä sellaisia villityksiä mihin penskat iskee kaikki rahansa? Kuten meillä neppari-autot, tamagotchit,  Pro-yoyot, gogot, Pokémon-kortit.. (Paitsi yhtäkään Pokémon-korttia en ostanut. Meillä aina yksi pojista hyppäsi pulpetille ja huusi ”flaidis”, heitti yhden korteistaan ja loput 12 syksyi päät kolisten kortin perään.)

3. Ravintolatupakointi kiellettiin Suomessa 7 vuotta sitten
Tosiaan sitä haisi rintsikoita myöten kapakalle.

4. Ensimmäinen Yksin Kotona –elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1990. Siitä on 24 vuotta. Macauley Culkin on 34-vuotias.

macaulay

Elämä on kohdellut hyvin

5. Voimariini on ollut Oivariini ensi vuonna 10 vuotta
Ja voi jee sitä vastarinnan määrää. Tämäkin lähti jostain EU:n säädöksestä, jonka mukaan voi-sana ei saa olla kasvimargariineissa tai jotain muuta vastaavaa..

6. Konsta Hietanen on 30-vuotias
Oli Poika ja Ilves. Sekoitin tuolloin Konsta Hietasen ja Konsta Hiekkasen (Jimi Pääkallo nyk. Constantine) jatkuvasti, kun kaverini kanssa piti päteä kuka on ”melkein sukua julkkikselle”. Kaverini äidin kummin kaima on toisen Konstan äiti/puoliserkku tjsp, ja toinen Konsta taisi pelata serkkuni kanssa samassa jalkapallojoukkueessa. Panokset koveni melkein 20 vuotta myöhemmin, sillä ehkä viikko sitten kuulin kuka olikaan kesyttänyt ko. elokuvan ilveksen ;)

7. Michael Jacksonin kuolemasta on 5 vuotta
Olin kaupassa töissä ja luin aamulla lööpeistä laittaessani iltapäivälehtiä ojennukseen. Olin ekaluokkalainen, kun Michael konsertoi Suomessa eikä koulussa seuraavana päivänä muusta puhuttu. Tuolloin mun ehdoton lastenohjelmasuosikki oli tietenkin Alfred J. Kwack, jossa Jacksonin versio oli Michael Duckson.

8. Speden kuolemasta on 13 vuotta
Speden spelit oli torstai-illan kestosuosikki ja sen takia halusin aina kokeilla Nopeuspeliä (4 välkkyvää valoa mitä pitää naputella) mistä sen ikinä löysinkin (Ikaalisten kylpylästä) ja myönnettäköön, oli ladattava sovellus myös iPadiin ja jumakauta jos joku meni lyömään mun ennätykset niin oli pakko paukuttaa niin kauan, että tein uuden.

9. Ensimmäinen Kummeli-jakso esitettiin 23 vuotta sitten 1991, ja Heikki Silvennoinen on 60-vuotias
Voimaa! Nopeutta! Galaksit räjähtää ja Keinonen laskeutuu rankaisemaan kaikkia! Kun luurangot nousee haudoistaan, Keinonen vapautuu raudoistaan, on Tuomiopäivä, on Tuomiopäivä, on Keinosen nimipäivä! Pääkallot halkeaa keskeltä, kansakunnat ylistää Perttiä, on Tuomiopäivä, on Tuomiopäivä, on Pertin nimipäivä! Spitaaliset vaeltaa kaduilla, vaeltaa kun ei irtoa! Tuomiopäivä, on Tuomiopäivä. Mikä? Ääää! Kyllä.

10. Backstreet Boysin juniorijäsen Nick Carter täyttää tammikuussa 35 vuotta. Saman poppoon Brian Littrell täyttää ensi vuonna 40.
Asuin 7-vuotiaaksi asti Pihlajanmäessä tuolloin ainoalla rivitaloalueella, jossa kaikki kulmakunnan kakarat olivat kavereita keskenään. Parhain kaveri asui naapurissa ja kävi samassa tarhassa ja myöhemmin samassa koulussa. Olin kaverilla kylässä ja hän käski kaivamaan CD-tornista jonkun levyn ja valitsin summan mutikassa Backstreet Boysin ja musta tuli saman tien fani. Tehtiin Everybody –biisiin hemmetin hieno tanssi, joka haluttiin esittää (ja esitettiinkin) koulussa meidän luokalle. Hahahaa onneks muutettiin ja oli aika vaihtaa maisemia. :)

bsb
11. Pieniä tupakka-askeja ei ole myyty kuuteen vuoteen
En kyllä ymmärrä miksi?

12. Lola Wallinkoski os. Odusoga kruunattiin Miss Suomeksi 18 vuotta sitten
90-luvulla ja ennen missikisoja taidettiin arvostaa aivan eri tavalla ja tuolloin minäkin puhuin että ”isona musta tulee missi”. No ei tullut Miss Suomea, eikä käynyt edes lähellä. :(

13. Suomen markka ei ole ollut virallinen valuutta 15:n vuoteen. Viimeksi sillä sai maksaa 12 vuotta sitten.
Eikä ole kuin muistaakseni viime toukokuu Denverissä, kun päivittelin Minnalle kuinka paljon jokin maksoi, markoissa. Oon jo ihan kierrätyskeskuskamaa. Mulla olis tähänkin hyvä tarina mutta ensin täytyy kysyä isiltä lupa saanko. :)

14. Radiomafiasta tuli YleX 11 vuotta sitten
Mulla on niin ikävä Juuson ja Peltsin aamushowta!!!!

15. Riitta Uosukaisen kirja Liehuva Liekinvarsi ilmestyi vuonna 1996. Siitä on 18 vuotta.
Minä en tuolloin tiennyt mistään eroottisista kirjeistä mitään. Sen sijaan muistan kyllä jokseenkin läheltä, tosin vuosia myöhemmin liippaavan Anneli Jäättenmäen pääministeriajat, ”puhun niin totta kuin osaan”…

16. Tarja Halonen äänestettiin ensimmäisen kerran Suomen presidentiksi 14 vuotta sitten

 17. Spice Girlsin hajoamisesta on 13 vuotta
1997-98 oli varmaan kovimmat vuodet. Mun huoneen seinät oli tapetoitu Spice Girlsien julisteilla ja kuvilla. Ei kuunneltu eikä puhuttu mistään muusta ja jopa pukeuduttiin spaissareiksi ja räpsittiin kuvia filmikameralla, olin Geri (voi kun ois kuva! Tai sitten ei). Kaikenlaista fanikrääsää löyty, keräsin mm. fanikuvia keräilykansioon ja lopulta taisi jäädä vain 6 kuvaa puuttumaan. Jos menisin porukoille nyt kaivelemaan, varmasti löytäisin. Mikä mahtaa olla keräilyarvo?

18. Salattujen elämien ensimmäinen jakso esitettiin tammikuussa 1999. Siitä on 16 vuotta.
Olin ala-asteen 3. luokalla wtf? Ja muistan edelleen avausjakson. Kotiintuloaika oli aina Salkkareiden jälkeen.

No, joko tuntuu vanhalta? Mietippä kauanko Elviksestä, Beatlesista jne. on. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *