Kateus on katsojan silmissä

Meillä on velipojan kanssa aina (mielestämme) hyvät läpänderit. Taivastelin tuossa yksi ilta mikä määrä roskapostia mulle tulee. Kestosuosikki on ehdottomasti fake-pussy pocket-pussy. J. I-K sanoi että pitäisköhän sun kommentoida siihen että hahaa I got the real one! Noniin taas meni asian vierestä, mutta ajattelin käyttää nyt vuoden ensimmäisen avautumispuheenvuoroni, kun taas sain viestin kuinka ällöttävän halpa olen. Hienoa että joku jaksaa nähdä vaivan!

Mulla on ollut ihan kaameita itsetunto-ongelmia ja valtaosa juurikin vartalooni liittyen. Pienenä mua haukuttiin läskiksi ja kieltämättä olin vähän putte, mutten lapsena ymmärtänyt mikä mussa on vikana. Kasvun myötä kilot lähti ja olin jäätävä piuha. Silti vedin aina vatsan sisään kun kävelin ihmisten ohi ja pidin edelleen itseäni lihavana. 14-vuotiaana olin Savonlinnassa heppaleirillä ja siellä 8-vuotias pikkuperkele sanoi mulle että ”miee oon vähä kattonu et onksiul vähä hörökorvat”. Kattelin varmaa puol tuntii itteeni peilistä, totesin että kyllä on ja kesti 6 vuotta ennen kuin seuraavan kerran laitoin kireen poninhännän. Sitten oli teltta-vaihe eli verhouduin yli-isoihin huppareihin ettei varmana saa selvää minkä mallinen vartalo mulla on.

Kun aloin käymään salilla, 7 kiloa lähti nopeasti ja tuli salamannopeasti takaisin. Kehonkoostumus oli vain täysin toisenlainen ja ensikertaa aloin varmaan pitää näkemästäni. Tämä oli mulle aikamoinen herätys, että todellakin voin itse vaikuttaa omilla tekemisilläni ulkonäkööni, joka kulkee kuitenkin suht käsi kädessä hyvän itsetunnon kanssa. Tiettyjä asioita tietenkin on mihin ei voi vaikuttaa vaikka päällä seisoisi, kuten rakenne, muttei mua myöskään ole tuomittu olemaan lössykkä.

En tiedä ootteko koskaan kiinnittänyt huomiota, mutta jos mies kommentoi vaikka vastaantulevasta naisesta että onpa kaunis, niin tämän miehen kumppanin välitön kommentti on aina jokin suolaus; iso nenä, silmät lähellä toisiaan, perse roikkuu.. Ei pysty sanomaan että niinpä onkin. Tällä matematiikalla kaunis nainen on auttamatta lehmä ja myönnän että olen itsekin syyllistynyt moiseen, mutta toivon mukaan jättänyt jo taakse. Eri asia on sitten miten ko. henkilö käyttäytyy vaikka muita ihmisiä kohtaan, mutta käsitellään se aspekti vaikka ensi numerossa.

Radiossa juontaja kertoi että hänellä on makuuhuoneessa ’omahyväisesti’ hääkuvansa seinällä. Mitä omahyväistä siinä on? Mullakin on puhelimen näytössä oma kuvani ja totta hitossa kuvia levällään missä mielestäni näytän upealta. Motivaatiokuvat on erikseen, mutta oma ruumishan se on ns. oma temppeli niin minkä helkkarin takia kaikkea pitäisi vähätellä eikä saisi ylpeillä siitä mitä on kovalla työllä saavuttanut? Samaan hengenvetoon voin puhua miesten puolesta, jotka kulkee tuolla pinkeät t-paidat päällä niin että hyvä jos hauiksessa kiertää veri: heti tullaan avautumaan että kukas oikeen luulet olevasi. Harva on seppä syntyessään ja tuntuu että vielä harvempi tajuaa kuinka hitosti jonkin asian eteen on saatettu raataa.

Mulla on tämä oman minä-kuvan rakentamisen prosessi tässä vielä kehkeillä, etiäpäin mennään ja silloin kun joku ystävällisesti ilmaisi että näytän mieheltä, ei sentäs tarvinnu mennä tsekkaamaan jalkoväliä että olenko. Fakta on, ettei toisten intohimot välttämättä vastaa omiasi, mutta mölyä mahtuu tähän maahan niin paljon että joskus on parempi pitää ne suosiolla mahassa. Sehän ei ole sinulta mitään pois. “We cannot change the cards we are dealt, just how we play the hand” (Randy Pausch).

18 vastausta artikkeliin ”Kateus on katsojan silmissä”

 1. Ei nuo itsetunto-ongelmat lähde ennen kuin oikeesti opit pitämään itsestäsi. Se on sama, vaikka sitä pintaa kuinka kiilloittais. Itsetunto lähtee sisältä ja sitä sinulla ei vielä ole, kun joudut tälläisen postauksen tekemään. Olet upea nainen, ei sun kuuluis korvaaskaan lotkauttaa sellaselle puhelle.

 2. Upea kroppa! KAteellisten puheista ei kannata todellakaan välittää.. Sinä olet tehnyt työtä tuollaisen kropan eteen, muutamat ns. ”laihatläskit” voisivat ottaa mallia. Hyvähän sellaisten ihmisten on huudella joilla ei ole itsetunnossa koskaan ollut ongelmia ja omistaa hyvät geenit, mutta nykyään taitaa olla enemmän arvostettua aneeminen anorektikko kroppa, kuin ei terve lihaksikas kroppa.

 3. Pieni, sivulauseessa heitetty ulkonäköön kohdistuva arvio voi tosiaan vaikuttaa pitkään. Se voi olla tahallinen piikki tai harmiton, epähuomiossa ihan eri tavalla tarkoitettu (mitä kuulija sen ottaa) sananen, joka saa just tuijottamaan niitä ”hörökorvia” ja kieltäytymään ponnarista.

  Ja totta, että sisäinen vahvuus vaikuttaa. Ja se itsestä pitämisen oppiminen. Sitä oppii vuosien myötä. Sitä oppii epäonnistumisten, onnistumisten ja kokemusten myötä. Ja ”pinnan killottaminen” vaikuttaa…KOKO PAKETTI vaikuttaa. Myös ne negatiiviset kokemukset. Myös ne telttaverhoilut ym. vaiheet. Kasvua.

  Rohkeaa, että kerroit kokemuksistasi. Toivottavasti nuoret, kasvuiässä olevat tytöt lukevat myös tätä!!!!!! Jos vaikka suoria vastauksia omiin kompurointeihinsa ei saakkaan, niin kokemuksen siitä, ettei ole ”yksin ja outo”..vaan, että tosi kaunis fitnesstyttökin on joskus kokenut huonoa itsetuntoa(se on aika normaalia nuorelle) ja saanut kuulla loukkaavia kommentteja(joita ei vaan pitäisi kenenkään kuulla..ja silti sitä tapahtuu) ulkonäöstään. Ja tässä vielä kerrotaan, että niitä on kuultu..ja kuullaan näköjään alatyylin kommentointia nykyäänkin, mutta silti olo on jo hyvä ja varma!!!! Hurraa sille!!! Hienoa työtä, upea urheilu-ura ja rohkeaa kirjoitusta!!!!!

  1. Kiitos kommentista. Jälkikirjoituksena voin mainita että kyllä tässä pöntössä surraa vieläkin aika pahasti mutta nyt se jo naurattaa.

 4. Oon lukenu sun blogin kaikki kirjotukset alusta loppuun ja normisti en kommentoi oikeen kellekkää mut pakko sanoo että oot ollu aivan mieletön motivaation lähde. Treenaan ite tavotteena bikini fitness lavoille astuminen ja kompastuskiviä on ollu viime aikoina tuskallisen paljon mut aina sitä on jaksanu salilla painaa tappajan asenne niskassa ku lukee lähtiessä pari sinun tekstiä :) Erityisesti i own kiitoksen sulle siitä että oon hoksannu ettei minunkaan (perfektionistina) tartte olla AINA täydellinen ja JOKA treeni ei välttämättä oo sitä kaikkein hienointa aikaa elämästä :) Keep on coming, keep on going 8)

 5. On muuten ihan loistavaa settiä täällä blogissa päivästä toiseen. Aika harvassa treeniblogissa yhdistyy kaikki seuraavat: 1) asioista puhuminen suoraan, 2) armoton läpänheitto, ja 3) kirjoitustaito. Toivottavasti jatkat blogin päivittämistä samalla innolla kuin tähänkin asti!

  Ja mitä taas noihin ulkonäkökommentoijiin tulee, niin useimmiten ne kovimmat itsetunto-ongelmat on nimenomaan niillä, jotka avautuvat toisten ulkokuoresta. Sulla on ihan upea kondis, ja fakta on vaan se, että 99 % kommentoijista tule koskaan saavuttamaan vastaavaa. Ihan vaan siitä syystä, että eivät pysty, uskalla tai viitsi panostaa omaan ”temppeliinsä” yhtä tosissaan. Helpompaahan se on huudella sohvannurkalta sipsipussi kourassa…

 6. Heh… nyt olis sulle hieman uutisia :) Millainen tahansa olet, kuka tahansa olet, oli sulla sitten paljon rahaa, vähän rahaa, isomaha, pienimaha, isotalo, hieno duuni, paska duuni jne jne jne ni AINA löytyy joku joka puhuu susta paskaa tai ei tykkää susta :) Siihen et ystävä hyvä voi vaikuttaa.

  Siihen mihin voit vaikuttaa on se miten suhtaudut maailmaan ja sen kanssa kirjoituksesta päätellen teet juuri nyt töitä? Etköhän sä ihan ok likka ole :) Eli sum sumarum (vai miten toi nyt kuuluu sanoa), kuten jääkiekossa valmentajanakin toiminut kaveri joskus on todennut: ”Oma peli” :D

 7. Toi näytät mieheltä on NIIIIIN kulunut kommentti… Huoh! Mutta, on mennyt nyt hieman lausahduksen sanojalla rillit vinoon, eihän nainen voi enää paljon naisellisempi olla.. Nuori kaunis nainen, jolla on kroppakin todella kohdallaan :) Tai sit mun käsitys siitä miltä mies ja nainen näyttää on tosi vinossa!

 8. Ensikertaa kommentoin ja haluan kiittää valtavasti blogistasi! Motivaatioblogi joka on helevetin hyvin kirjoitettu! Tyttö olet tähti! Talenttia on kirjoittamiseen ja miten upea olet muutenkin! Vaikutat fiksulta naiselta joka tekee kovaa työtä temppelinsä eteen, luonnon kauniskin olet! Tiedä, että täällä on varmasti iso hiljainen ihailijajoukko kannustamassa sinua haasteissasi :)

 9. Kuitenkin te miksi-teitä-nyt-pitäisikin-kutsua -ihmiset huutelette joka väliin laihaaläskiä ja korostatte, miten ansaitsette kehuja, kun olette niin upean kropan itsellenne hankkineet. Teitä siis pitää kunnioittaa ja ihailla, mutta te saatte silti haukkua muita, niinkö?

  Onko se ihan oikeasti niin vaikeaa ymmärtää, ettei kaikki halua näyttää tuolta?! Kyllä, olet varmasti tehnyt mielettömästi töitä tuon kropan eteen, mutta kun en minä haluaisi näyttää tuolta, niin se on minulle ihan yhdentekevää. En minä osaa revetä ihastuksesta jostain sellaisesta asiasta, joka ei mielestäni ole tavoittelemisen arvoista.

  Ja entä jos ei ole sitä mieltä, että se miehen kehuma nainen on kaunis? Ei minulla ole vaikeutta kehua ketään kauniiksi, mutta en kyllä kehu kauniiksi naista, joka ei ole kaunis.

  Ja ”Tämä oli mulle aikamoinen herätys, että todellakin voin itse vaikuttaa omilla tekemisilläni ulkonäkööni, joka kulkee kuitenkin suht käsi kädessä hyvän itsetunnon kanssa.” Tuo oli surullisin lause, jonka olen kuullut koskaan… Toivottavasti tulevaisuudessa näet jotain muutakin itsessäsi kuin pinnan…

  Ja niin; miksi ihmeessä sinun kroppasi on erivärinen kuin pääsi?

  1. Ei ole vaikea ymmärtää, siksipä et voi yhtäkään kirjoitustani nostaa jalustalle, missä olisin tuominnut muiden tapaa elää.
   Ja nassuun ei laiteta yhtä paljon väriä kuin muuhun kroppaan. :)

 10. heips olet upean näköinen ja teet kovasti töitä sen eteen .
  ainut on mitä en ymmärrä ja se ei sinuun henkilönä liity , mikä pointti on tuolla ihon ” ruskistamisella ” kisoissa ? heh , onko se vain näyttävyyden vuoksi tai siis kuuluu lajiin ?
  Sinua ja muita ( kuten Eveliina ja Maikku ) on mukava seurata netin välityksellä.
  huikeeta minkä määrän työtä teette päivittäin. Ihailtavaa :)
  Itse olen sohvaperuna ja läski nainen ( yli 100 kg ) :D
  Jatka samaan malliin ,on mukava lukea teidän blogeja ym . muuta juttuja.
  Ihana koira sinulla myös :)

  1. Ruskee liha näyttää ”paremmalta” kuin vaalee: erottuvuus yms., varsinkin kun lavalla on kirkkaat valot. Muuallahan se on överi. :)
   Ja kiitos. :)

 11. Näytät aivan tyrmäävän hyvältä! Älä välitä kateellisten kommenteista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *