Pudding glögikakku

Aaton aattona pistin haisemaan ja pyöräytin kolme kakkua! FASTilla on käynnissä Pudding -reseptikilpailu ja lunastin nyt lupaukseni ja kannoin omat korteni kekoon ja pimppasin oman pudding-piiraan näin joulun kunniaksi:

Pohja:
1 dl saksanpähkinöitä murskattuna
2 dl mantelijauhoa
2 dl cashewpähkinöitä murskattuna
½ dl hasselpähkinärouhetta
50 g kookosöljyä
1-2 tl piparkakkumaustetta

Täyte:
60 g FAST Pudding caramel
3 dl rasvatonta maitoa
6 liivatelehteä
300 g puolukoita
170 g kreikkalaista jogurttia
200 g maustamaton tuorejuusto, ’kevyt’
½ dl Bailey’s hazelnut

Pinta:
2 dl sokeritonta glögiä
3 liivatelehteä

  1. Kakun valmistamisen aloitus alkaa pohjasta, elikkäs murskataan pähkinät jollei ne jo ole muussia. Meilläpäin ei paljoa leivota mutta suu tuntuu napsaavan, siksipä piti käyttää tämmöistä kotikutoista kaulinta. Elikkä pähkinät pakastepussiin ja nuijimaa.
  2. Sulatetaan kookosöljy, sitä saattoi tulla vähän liikaa eli vähempikin riittää. Hujautetaan se ja piparkakkumauste pähkinämurskan joukkoon ja sekoitellaan. Olin pienessä päässäni ajatellut laittaa vielä kaakaojauhetta 3 rkl mutta se unohtui tuossa tohinassa. Paras ois myös irtopohjavuoka, mutta kattilat loppui keskesin niin lasivuoka sai kelvata. Painellaan seos tasaisesti vuoan pohjalle.
  3. Valmistetaan täyte: liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, sulatetaan puolukat ja sörssätään (sekoitetaan joukkoon steviaa jos halutaan makeutta). Valmistetaan pudding eli ynnätään jauho + maito ja sekoitellaan. Valmiin puddingin sekaan tujautetaan kreikkalainen jogurtti ja maustamaton tuorejuusto, lopuksi puolukat ja sekoitetaan tasaiseksi.
  4. Joulun kunniaksi lämmitin ½ dl Bailey’sia, sekoitin liuenneet liivatelehdet siihen ja lisäsin lopuksi täytteen joukkoon. Kaadetaan täyte vuokaan pähkinämurskan päälle ja laitetaan jääkaappiin hyytymään.
  5. Kun täyte on hyytynyt, voidaan valmistaa kiille: laitetaan liivatelehdet taas kylmään veteen likoamaan ja lämmitetään 2 dl sokeritonta glögiä. Lisätään liivatelehdet kuumaan glögiin, annetaan jäähtyä hetki ennen kuin tujautetaan kakun päälle. Sitten piiras taas hyytymään, aina parempi kun yön yli.
  6. Nauti. Perheeni oli testiryhmä ja väittivät että oikein raikasta oli. Eivätkä he valehtele. :)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *