Viimehetken viimeistelyt

Mulla ei meinaa ollenkaan mahtua kaaliin että tänä sunnuntaina kisataan. Olen kyllä aloittanut valmistelevat toimenpiteet eli ihoa ollaan kuorittu ja rasvaa lutattu, kynnet laitettu, tankkaus aloitettu ja tänään vedetään vielä kaljuksi. Minä tykkään, että kisat on muualla kuin kotikaupungissa, niin on helpompi virittäytyä hotellissa asianmukaiseen tunnelmaan.

Jaan Umpun kaa huoneen, en malta oottaa ja ei varmaa Umpskaa:)))

Tässä loppua kohti mennessä on niin paljon asioita hoidettavana, että on täytynyt tehdä vähän muutoksia aikatauluihin. Niinpä olen eilen ja tänään aamulenkin jälkeen heittänyt eläkeläissalit siihen päälle ja klo 9 mennessä on päivän treenit tehty. Ihan tavaksi en varmaan kuitenkaan ota, leukoja reviteltiin siihen malliin ettei arvatenkaan ihan liukkaimmilla oltu.

Aika monelta kilpailijalta taidetaan kysyä mitä aiot syödä kisojen jälkeen. Viime vuonna mua huus ihan kaikki mahdollinen kaupan hyllyiltä ja kisakassissa olikin sellanen määrä mättöä että niillä olis voinu ruokkia puol Afrikkaa. Keväällä taas tiesin että dieetti toimii, kun mulle tuli käsittämättömät himot suolakurkkuun. Minähän en siis voi sietää suolakurkkua, pelkkä haju saa mut kakomaan ja närpin sen pois kaikesta missä sitä on. Koska tänään olen löytänyt uuden lempiruuan ja se on banaani, niin mulla on mielessä vaan yks kombo: lasi punkkua ja juustolautanen.. Mutta nyt kun on ollu illat aikaa puuhastella, eilen kokkasin ja pakkasin koko viikonlopun sapuskat ja kun kert oikein laitoin hihat heilumaan, päätin leipoa keksini itse:

Maapähkinä-kaurakeksit

1 rkl Steviaa
1 omena raastettuna (n. 1 dl)
1½ dl maapähkinävoita
1½ dl Gaspari Myofusion Peanut Butter
1 dl murskattua saksanpähkinää
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl merisuolaa
1 rkl kanelia
1 dl kaurahiutaleita

  1. Hommahan etenee niin, että ensin tujautetaan uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laitetaan leivinpaperi pellille ja itse ”voitelin” sen vielä Keiju vuokasprayllä.
  2. Sitten raastetaan omppu. Mulla sattui olemaan omasta puusta noukittu, niin se oli kooltaan aika pieni ja valmista raastetta tuli 1 desi. Lisätään aito maapähkinävoi raasteen joukkoon ja sekoitellaan.
  3. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja heitetään maapähkinä-omenaseokseen.
  4. Sekoitellaan. Tulee aika jämyä taikinaa, niin joukkoon voi lisätä tilkan vettä.
  5. Nostetaan lusikoilla nokareita pellille ja paistetaan n. 10 min.

Sådär! S. Iso-Kuuselan jalo taidonnäyte. Vielä en osaa sanoa onko nannaa vai tosi nannaa, mutta sen osaan sanoa että täällä alkaa pikkuhiljaa puntit tutiseen ja silmissä sumeneen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *