Tie vatsaan käy suun kautta

Syömisellä on tässä hommassa aika iso rooli. Ruokavalioni on erittäin tehokas kaikessa yksinkertaisuudessaan parsaa ja lihaa. ”Yllättäen” mulla on siis aina samat pöperöt, mutta kerronpa teille jotain: mä en kyllästy parsakaaliin koskaan. Itse asiassa jos oikein tarkkaan mietin, niin en tiedä mitään parempaa kuin uunilohi, parsa, tuore pinaatti ja salaatti. Haastavinta tässä on ehkä se, että tosiaan näkee sen vaivan valmistaa omat sapuskat ja kuljettaa ne vielä mukanaan.

En ole ikinä ollut nirso minkään ruuan suhteen enkä ole koskaan tarvinnut kermakastikkeita ruoan alas-saamiseen. Mikään top chef en ole (vaikkakin lähellä), mutta kyllä dieettiruuastakin saa maistuvaa ja mulla on tähän pari taikakeinoa:

1. Suola (kyllä vain!)
2. Mustapippuri/sitruunapippuri
3. Chili, toimii tuoreena ja kuivana
4. Tuore inkivääri
5. Sinapinsiemenet
6. Cayennepippuri.

Varsinkin viimeiseksi mainitun käyttö kannattaa aloittaa varovasti. Itse sain ensimmäisellä kerralla rytmihäiriöitä, tuli hiki, silmät vuos ja räkä valu, eikä vedenjuonti ei ole koskaan ollut niin helppoa. Nyt tungenkin sitä kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan, tuntuupahan että ainakin joku osa tässäkin aineenvaihdunnassa toimii. Lisäksi oon erittäin hyvä huijaamaan itteeni, eli asettelen pöperöt eri tavalla lautaselle ni jo vain! Tuntuu taas  vaihtelulta.

Sama setti, eri metodit.

Mullakin on heikkouteni ja se on keksit ja kakut. Eikä mitkään täytekakut vaan mitä mutaisampi sitä parempi, toisin sanoen taikina. Nyt olen tietenkin hillinnyt itseni, mutta kikkailin toissailtana ’korvaavan tuotteen’, nimittäin brownie Iso-Kuuselan tapaan:

– 25 g Gaspari Nutrition MyoFusion Cinnamon roll
– Ripaus kanelia ja tilkka vettä.

Tämä on niinkin yksinkertainen, että sekoita ainekset kipossa, sörsselin pitäisi olla aika paksua ja hujauta mikroon. Tätä kannattaa vahdata silmä kovana ettei käy niin, että sotku paisuu yli äyräiden. Valmis brownie on paksua vaahtoa ja jäähtyessään siitä tulee kakkumaista. Maistuu taivaalliselta ja oikeesti tuntuu siltä että söisikin jotain.

Niinhän se on, että kaikkeen tottuu. Aloittaminen on vain vaikeinta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *