Milos Sarcev training camp

FAST järjesti urheilijoilleen treenileirin, jonka vetäjänä toimi kansainvälistäkin mainetta niittänyt Milos Sarcev. Meillä oli perjantaina tapaaminen WFC:lla, jonka aluksi Milos määritteli vähän leirin tavoitteita ja tarkoituksia. Luennoilla hän kertoisi ravinnosta, kisavalmisteluista ja treenausmetodistaan, jota päästiinkin sitten pitemmittä puheitta maistelemaan. Meidät oli ennakkoon jaettu 4 hengen ryhmiin ja kolmeen päivään sisältyisi 5 punttia.

GIANT-setit
Viikonlopun teema oli ”don’t lift the weights, squeeze the muscle”. Oon tässä tuuletellut että väännän paljon supersarjoja, mutta giant on supersarja potenssiin 3. Omassa ryhmässäni oli itseni lisäksi Heidi ja Jari Sorsa sekä Karita Snellman ja aloitettiin perjantaina Ollin ohjaamalla olkapää-setillä, jossa liikkeet tehtiin todella hitaasti & kontrolloidusti, aikalailla yhtä huutoa koko setti sekaisin kulmien ja liikkeiden vaan vaihdellessa, ja ajettiin lihakset niin loppuun ettei enää käsiään saanut nostettua. Mä olin Jarin pari ja se ei välttämättä ollut fiksuin veto siihen paikkaan, sillä olin jo ihan hiessä ja piipussa jo pelkkiä vipareita avustaessa ettei musta varmaan kauheesti apua ollut siihen paikkaan kun Jartsalla alkaa lihat pettään. :)

Ryhmä 'Hilu'

Lauantai-aamuna oli herra Tero Kivisen vetämä oksat-pois jalkatreeni. En tiedä millä ilveellä ihminen saa ittensä tuohon jamaan, että kolmen toiston (mitä et enää jaksanut) jälkeen tehdään vielä kolme lisää. Ei mitään käsitystä millä tultiin ylös vai tultiinko ja kirjaimellisesti tipuin hackista. Voin myöntää, että pikkuisen marmatin kun meinasi usko loppua. Tero piti kyllä paletin hyvin kasassa, kun haastetta lisää useamman henkilön samanaikainen suorittaminen niin että tempo pysyy. Illalla meiän ryhmällä oli selkätreeni, joka sisälsi 18 liikettä putkeen ja kiekka kolmesti ympäri. Voin kertoa että olo oli aika tyhjä ja siinä ei enää paljoa huudeltu loppuillasta.



Sunnuntai-aamuna kuningas Olli veti meille taas käsitreenin, joka ei ole meikäläisen lajiin nähden kovin ’oleellinen’. Mä en oo niin kauaa treenannutkaan, kauheesti on kehitettävää useilla osa-alueilla ja yksi on tämä tuntuma. Kimmelin kanssa vedettiin ojentajaposeeraukset Gold’s Gymillä ja se sano et jännitäppäs nyt sitä ojentajaa. Huusin että jännitän kokoajan ja vastaus oli vaan et kas kun ei mitään tapahdu. Ollikin sanoi että mun käsitreeni meni hyvin: ojentaja meni pumppiin kun tehtiin hauiskääntöä. :)

Milos selitti, että koska miehillä ja naisilla on vähän eri tavoitteita, rintatreenin sijaan naiset tekee jalat kahdesti. Siispä sunnuntain toinen sessio oli persuksille itsensä Bullin vetämänä ja tää oli mun ehdoton suosikki.

Älkää tästä nyt niinkään ottako mallia, tangon pitäis olla hilloviivan suuntaan muttei se enään pysynyt.

Seminaareissaan Milos selitti hänen tyylistään suunnitella valmennettavilleen ruokavalio ja keskusteltiinkin aika paljon millä tavoin kukin on oman preppinsä vetänyt. Jokainen varmasti sai paljon uusia vinkkeleitä, ukolla on meinaan aikamoinen liikepankki ja jossei muuta niin vähintäänkin uutta perspektiiviä ja kropan piippuun. Sen verta itsekin ymmärrän että tänään pidin suosiolla totaalivapaan ettei nyt vaan kohta ole joku tulehdus päällä. Viikonloppu oli rankka, mutta mahtava kokemus ja porukka aivan huikee. Me punkattiin Eveliinan kanssa Mimmon luona ja oli ihana nähdä sorsiaisiakin pitkästä aikaa. Mä oon vähä tämmöi ’laukkuryssä’ ja sovin jo alustavasti meneväni parin viikon päästä Lahteen Heidin & Jarin hellään huomaan, täytyy meinaan hyväkskäyttää tätä tiimiä niin paljon kuin pystyy, sillä taas huomattiin miten hyvin saa tehoja irti kun on joku osaava siinä avustamassa.

Kiitos FAST!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *